De Google Assistant – Altijd klaar om je te helpen

Wat is de Google Assistent?

De Google Assistent een smart speaker waarmee je kan praten. Ook wel Siri en Alexa, maar dan van Google. Je kan dit apparaat slimme en geavanceerde vragen stellen waar je direct antwoord op krijgt. Maar je kan het ook opdrachten geven, door bijvoorbeeld een timer bij te houden. Een Google Assistent is letterlijk een assistent in je huis. In de ochtend geeft het apparaat ondersteuning door te waarschuwen voor files op de weg naar je werk.

De Google Assistent maakt het mogelijk waar jaren geleden al over nagedacht werd, namelijk het aansturen van je huis en opvragen van informatie met je stem. De Google speakers zitten bomvol mogelijkheden als het op spraakopdrachten aankomt. Zo kan je vragen wat voor weer het is, of het druk op de weg is, een wekker gezet kan worden of welke supermarkt nog open is. De speaker reageert alleen als je begint met de woorden ‘Hey Google’ of ‘ Oke Google’ hierna kan je je vraag vervolgen. Ben je inspiratieloos, dan kan je ook gewoon vragen: ‘ Hey Google, wat kun je doen?’.

googlehomepic

Verschillende Google Assistant speakers

Er zijn door Google al verschillende speakers ontwikkelt. 

  • Google Home
  • Google Home Mini
  • Google Nest Mini 
  • Google Nest Hub

De Google Home en Google Home Mini

Er zijn dus twee typen Google Home. Er is de normale Google Home en een kleinere variant hiervan, de Mini. Het grootste verschil tussen de Google Home en de Google Home Mini zijn het formaat en het geluidsverschil.

De Google Home is de grotere speaker en wordt daarom vaker in de woonkamer geplaatst. De geluidskwaliteit van deze speaker is beter dan die van de Home Mini. Ook vind je op de Home speaker een touch-bediening bovenop. Hiermee kan je de speaker harder of zachter zetten. Je kan met deze touch-bediening ook de speaker pauzeren of aan/uit zetten. 

De Google Home Mini is veel kleiner, dit is ideaal om in de slaapkamer te plaatsen. De Home Mini is ideaal voor een achtergrond muziekje en om slimme vragen aan te stellen. Zo kan je vragen of de Home Mini een wekker voor je zet. Deze twee modellen kan je ook zeer gemakkelijk met elkaar koppelen. Zo kan je een speakers in je woonkamer hebben staan en een in de slaapkamer. 

Google Nest Mini

De Google Nest Mini is de opvolger van de Home Mini. Deze slimme speaker beschikt over een ingebouwde Assistant systeem. Je kan dit aansturen met je stem. De speaker is van een compact formaat en is voorzien van een wall mount, hiermee kan je de speaker aan de muur hangen. De speaker is beschikbaar in de kleuren zwart en wit/grijs. Naast stembediening heeft de Nest mini ook bediening via aanraking, dit is nieuw ten opzichte van de Home Mini. Door op de speaker te tappen kun je het geluid harder of zachter zetten of pauzeren. Er branden verschillende lichtjes op als je met je hand boven de speaker hangt, zo hoef je niet meer te zoeken waar je precies moet tappen. De Google Nest Mini is een hele verbetering, omdat er veel meer aan de speaker gevraagd kan worden, zoals sportuitslagen, nieuws of rekensommen. Daarnaast is de Nest Mini samen met de Google Home-app makkelijker te koppelen aan andere apparaten in huis, zoals smart lampen of robotstofzuigers. Kortom de vernieuwde Google Nest Mini is een geweldige speaker die naast goede kwaliteit muziek ook een assistent is in je huis.

Google Nest Hub

De Google Nest Hub is de laatste slimme speaker van Google. Het is een combinatie van een Google Home speaker met touchscreen, eigenlijk een soort mini tablet. Door deze tablet worden de zoekopdrachten visueel gemaakt. Zo kun je bijvoorbeeld vragen wat voor weer het wordt en de Google Nest Hub toont je een overzicht van de weersvoorspellingen, ook alvast voor de dagen die erop volgen. De Google Nest Hub kan je ook gemakkelijk koppelen met andere Nest producten.

 GoogleNestMini

Google Home-app

Zoals eerder in de tekst naar voren is gekomen heb je een app nodig voor de speakers. De Google Home-app vormt de centrale plek waar je Home of Nest aan is gekoppeld, maar ook waar overige apps aan gekoppeld zijn, zoals smart lampen, Google Chromecast, Spotify of een robotstofzuiger. Al deze apps of apparaten kan je met de Home-app bedienen, maar ook met je stem via de speaker. In het hoofdscherm van de app zie je een overzicht van alle gekoppelde apparaten en diensten in je huis.

Google Assistent in huis

De Google speakers zorgen voor een ideale assistent in je huis. De speakers zijn mooi van design en vallen niet meteen heel erg op in je huis. De kwaliteit van het geluid wordt per generatie beter. Wil je meer weten over de Google Assistent en wat je er allemaal aan kan vragen? Kijk dan op deze pagina Google Assistent.