De nieuwste smartphone van Samsung

Samsung Galaxy S20: alles over het gloednieuwe toestel

Ieder jaar verheugen mensen zich er weer op. De lancering van dit jaars nieuwe toestellen van de grote merken zoals van Samsung en Apple. Mensen liggen voor de deur wanneer het toestel in de verkoop gaat. Een groot gekkenhuis is dat altijd. In dit artikel lees je meer over de gloednieuwe Samsung Galaxy S20!

Drie nieuwe varianten

Elk jaar presenteert Samsung hun nieuwe smartphone. Dit jaar werd het groots gedaan, want er werden maar liefst drie nieuwe toestellen gepresenteerd. Namelijk de Samsung Galaxy S20, Galaxy S20+ en de Galaxy S20 Ultra. Dit zijn de nieuwe opvolgers van de Samsung Galaxy S10. Deze toestellen zijn voorzien van technologische vernieuwingen waar smartphone liefhebbers heel blij van worden. De meeste compacte en goedkoopste versie is de nieuwe Galaxy S20-serie. Wil je een maatje groter? Dan kan je kiezen voor de Galaxy S20+. Dit toestel is net wat groter en krachtiger. Met de laatste variant kan je voor het uiterste gaan. Met de Galaxy S20 Ultra heb je het grootste scherm en de beste prestaties. Er kan bij de toestellen een keuze gemaakt worden uit een 4G en 5G-connectiviteit.

Eerder werden er door de mensen bedacht dat het volgende toestel de Samsung Galaxy S11 zou gaan heten. Maar dit is echter niet zo. Samsung heeft hard gewerkt aan een prachtig design. Alle drie de toestellen zijn prachtig om te zien.

Smartphone Samsung

Functies van de Galaxy S20-series:

Samsung Galaxy S20:

 • 6.2 inch beeldscherm
 • 3 camera’s (12+12+64 MP)
 • 4000 mAh batterij
 • 128 GB geheugen
 • beschikbaar in 4G en 5G

Samsung Galaxy S20+:

 • 6.7 inch beeldscherm
 • 3 camera’s met Depth Vision (12+12+64 MP)
 • 4500 mAh batterij
 • 128 GB geheugen
 • Beschikbaar in 5G

Samsung Galaxy S20 Ultra:

 • 6.9 inch beeldscherm
 • 3 camera’s met Depth Vision (12+108+48 MP)
 • 5000 mAh batterij
 • 128 GB geheugen
 • Beschikbaar in 5G

 

De beste camera’s 

Samsung heeft hard gewerkt om de allerbeste camera op een smartphone te krijgen. De nieuwe camerafuncties van de S20 bevatten een Space Zoom. Hiermee kan je wel 30x inzoomen op je object, zonder kwaliteitsverlies. Met de S20 Ultra variant kan je zelfs tot 100x inzoomen. Ideaal als je van een bijzonder moment een ijzer scherpe close-up wilt maken. Samsung heeft ook de Single Take functie toegevoegd. Met deze functie weet je zeker dat je de perfecte foto maakt. Met de Single Take functie kan je met een klik veertien foto’s maken. Dit is super handig voor een groepsfoto, zo weet je zeker dat er een foto tussen zit waar iedereen zijn ogen open heeft. Hou jij liever van fotograferen in de nacht? Dat kan tegenwoordig ook met de S20. Door de nieuwe nachtmodus Bright Night maakt je telefoon de scherpste foto’s in het donker.

Krachtige batterij

Samsung heeft ervoor gezocht dat er een krachtige batterij in ziet. Iedere variant heeft weer een betere batterij waardoor je langer gebruikt kan maken van je toestel voordat hij aan de lader moet. De Galaxy Ultra heeft de beste batterij van 5000 mAh. De slimme batterij is extreem energiezuinig en gaat moeiteloos 24 uur mee. Door de nieuwe processor navigeer je razendsnel door al je apps heen, zonder dat dit ten koste gaat van je batterij.

De S20 heeft het beste beeld

Alle varianten van de Galaxy S20-series hebben een AMOLED-beeldscherm. AMOLED zijn pixels die zelf verantwoordelijk zijn voor de verlichting, er is dus geen achtergrond verlichting meer nodig. Steeds meer smartphones zijn voorzien van 4K-resolutie video, hiermee kan je superscherpe filmpjes bekijken.Samsung gaat een stap verder met de S20-serie. Zo kunnen deze toestellen video’s bekijken in 8K-resolution. Dit is zo scherp dat je het in een bioscoopscherm kan afspelen. De details, kleuren en diepte zorgen voor een verbluffend effect.

Een groot geheugen voor jouw bestanden

Alle drie de varianten van Samsung hebben een ingebouwde opslag van 128 GB. Je kan nu eindeloos foto’s, video’s of je favoriete serie downloaden. Een ding is zeker je hoeft je vanaf nu geen zorgen meer te maken om de irritante melding ‘Geheugen zit vol’. Mocht je nou een groot gebruiker zijn, dan kan je het geheugen van de S20 uitbreiden tot maar liefst 1TB met een SD-kaart.

De nieuwe generatie netwerktechnologie

Dit jaar wordt het ook mogelijk in Nederland, 5G. Verschillende providers zijn hier al druk mee bezig. Met de nieuwe Samsung Galaxy S20 ben je al helemaal klaar voor het nieuwe netwerk. Met de nieuwe S20-serie kan je binnenkort nog sneller downloaden, streamen en posts delen zonder Wi-Fi.

Prijskaartje

Bij zo’n luxe toestel hoort natuurlijk ook een prijskaartje. De adviesprijs van de Samsung Galaxy S20 begint bij 899 euro. De andere varianten hebben ook een ander prijskaartje. Het tweede model, de Galaxy S20+, kost 1.099 euro. En het laatste model, de Galaxy S20 Ulta, kost 1.349. Voor het nieuwste toestel van Samsung moet je een geldkist hebben.

Wanneer is de smartphone verkrijgbaar?

Helaas is de Samsung Galaxy S20, S20+ en de S20 Ultra nog niet verkrijgbaar. Je kan het toestel al wel reserveren bij Samsung, zo ben jij de eerste die hem al thuis gestuurd krijgt! Pas vanaf 13 maart 2020 is de smartphone te koop in de winkels.

Samsung smartphone